PSD face ce se pricepe: risipă din bani publici

Ce se ascunde în spatele bunelor intenții?

Primarul sectorului 5, Daniel Florea, a dat “mana libera” Institutului Cultural Stefan Iordache de a cumpara 285 de albume, “Romani de Centenar” by Q Magazine, realizat de Floriana Jucan. Sub aparente intenții culturale, banii sectorului sunt risipiți, deși nevoile sunt evidente.

Pentru acesta achizitie, Primaria sectorului 5 va cheltui din buget 133.950 RON, aproximativ 28.000 euro pentru albumele care ii prezinta elogios pe câțiva foști membri de partidIon Iliescu, Adrian Nastase, Victor Ponta sau apropiați ai acestora, ca de exemplu Calin Popescu Tariceanu. Albumul se deschide cu nimeni altul decât Patriarhul Daniel.

Albume achiziționate de instituții publice din 2018 până în ianuarie 2020.

Comandă pe linie de partid?

Daniel Florea pare că s-a aliniat politicii de partid, întrucat și alți baroni PSD au facut achizitii asemănătoare în ultimii 2 ani, respectiv Marian Oprisan (Vrancea) si Ionel Arsene (Neamt), așa cum reiese din achizițiile efectuate din SEAP.

La inceputul anului 2017, presa semnala ca publicatia QMagazine, tiparita de societatea comerciala Babilon Press, unde sunt actionari Floriana Jucan (90%) si Petra Obretin (10%) va primi o comanda de o suta de albume, dedicate Centenarului Unirii de la Primaria Sectorului 5.

Intrebata la momentul respectiv despre continut, Floriana Jucan a declarat in presa: “Au raspuns invitatiei noastre de la Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul BOR, Generalul Nicolae Ciuca, Seful Statului Major General, Sorin Ducaru, Asistentul Secretarului General al NATO, sportivi precum Nadia Comaneci, Gheorghe Hagi, Ilie Nastase, scriitori precum Norman Manea, Radu Ioanid, interpreti precum Grigore Lese, Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, antreprenori precum Bibiana Stanciulov, Ionut Budisteanu, pana la fostii presedinti ai Romaniei, prim-ministrii acesteia in diferite perioade, scriitori, diplomati, academicieni, sportivi, cercetatori, artisti, muzicieni, antreprenori”.

Fiecare album are 240 de pagini, este tiparit atat intr-o versiune bilingva romano-engleza, cat si intr-o alta versiune romano-franceza, si este asezat intr-o cutie de aceeasi culoare ca si coperta, pe care este serigrafiata “Coloana infinitului” a lui Constantin Brancusi, potrivit sursei citate.

Floriana Jucan este o admiratoare a Partidului Social Democrat. Ea a “inchinat o oda” fostului Premier Viorica Dancila care a aparut pe coperta publicatiei QMagazine alaturi de titlul Rezist, cu o imagine inspirata din serialul Netflix, “House of Cards”. Mai mult, editura Babilon a primit un contract de 112.000 lei pentru crearea brandului touristic al Judetului Neamt, prin incredintare directa de la Consiliul Judetean Neamt, condus de Ionel Arsene, PSD.

Din fericire, mai sunt doar 4 luni până la alegeri. Din iunie 2020 avem șansa să scăpăm sectorului de aceste practici. Ține de noi și de ștampila de vot.