Soluții europene pentru sănătate – Alianța 2020 USR PLUS

BUNĂSTAREA SOCIETĂȚII: SĂNĂTATE

Vrem să le asigurăm românilor acces la servicii de sănătate la standarde europene și să creăm condițiile pentru ca românii să aibă șansa la o viață mai bună acasă, în România.


1. FONDURI PENTRU SPITALE

Vom milita pentru acordarea de fonduri europene suplimentare pentru construirea de noi spitale și pentru modernizarea, la standarde europene, a rețelei de spitale existente.


2. CALITATEA SERVICIILOR MEDICALE

Vom milita pentru introducerea de standarde comune europene pentru calitatea serviciilor medicale și pentru managementul din spitale. Acest lucru va crește calitatea serviciilor de sănătate din România și va permite personalului medical să capete siguranța că merită să își facă meseria în țară.


3. REȚEA DE TRANSPLANT

România nu este membră a niciunei rețele de cooperare regională pentru transplantul de organe. Vrem ca românii să aibă acces la aceste rețele și vom milita la nivel european pentru reguli comune și transparente pentru transplant, care să înlocuiască sistemul corupt actual bazat pe pile și relații.


4. SERVICII MEDICALE TRANSFRONTALIERE

Vom propune în Parlamentul European extinderea directivei europene pentru servicii medicale transfrontaliere, pentru ca românii să poată beneficia de servicii de sănătate care nu sunt disponibile în țară.


5. ACCESUL LA MEDICAMENTE ESENȚIALE

Vom defini reguli europene și standarde minime pentru accesul la medicamente, în special cele esențiale


6. PREVENȚIE ȘI EDUCAȚIE

Vom introduce programe europene de nutriție, prevenție și de educație în sănătate.


Vezi aici toată oferta electorală a Alianței 2020 USR Plus.

 

 

 

 

 


 

 

Tu ce ți-ai dori de la Uniunea Europeană?