Soluții europene pentru infrastructură rutieră – Alianța 2020 USR PLUS

Infrastructura rutieră

Din cauza corupției, incompetenței și a slabei capacități a statului, România nu a reușit să construiască în ultimii 30 de ani o singură autostradă care să unească provinciile istorice, chiar dacă are acces la fonduri europene importante. Pe lângă eliminarea corupției și întărirea capacității statului, avem nevoie de sprijin tehnic european pentru a putea depăși incompetența din administrația publică românească și deficiențele grave de sistem.


1. PROGRAM PENTRU INFRASTRUCTURĂ

Vom cere sprijin tehnic european, sub forma unui program JASPERS extins pentru infrastructură, pentru a susține redactarea caietelor de sarcini, pentru a avea reprezentanți în comisiile de evaluare, pentru a monitoriza studii pregătitoare și de fezabilitate, pentru a încuraja firmele puternice de supervizare să se implice în proiectele din România.


2. MASTERPLAN PENTRU TRANSPORTURI

Ne vom asigura că există fonduri europene suficiente pentru finanțarea Masterplan-ului pentru transporturi adoptat de Guvernul Cioloș in 2016.


3. NU PIERDEM FONDURI

Vom milita ca fondurile nefolosite din cauza incapacității guvernului să se regăsească în bugetele ulterioare pentru a nu penaliza dezvoltarea de ansamblu a țării.


Vezi aici toate soluțiile europene susținute de Alianța 2020 USR Plus.

 

 

 

 


 

Tu ce ți-ai dori de la Uniunea Europeană?