USR Sector 5 lansează #AntiAberații

București, 10 mai – Filiala Uniunea Salvați România Sector 5 lansează #AntiAberatii, o campanie ce va aduce în atenția aleșilor locali ai Sectorului 5 problemele aberante din cartierele bucureștene din zonă. Trotuare lipsă, gunoaie pe spații verzi, arbori sufocați de garduri sau maldăre de cabluri pe fațadele clădirilor par lucruri normale în cartierele noastre. În realitate, ele sunt aberații cu care cetățenii par că s-au obișnuit.

Campania va începe pe data de 10 mai, se va desfășura timp de o lună și se va adresa în primul rând tinerilor care au un cont de Instagram. Aceștia vor fi îndemnați să raporteze neregulile din cartierele lor, urcând o poză pe rețeaua de socializare, împreună cu o descriere amuzantă și hashtag-ul #antiaberații. Proiectul va culmina cu o expoziție a celor mai reușite #antiaberații la sediul USR Sector 5 din Carol Davila.

„Ne propunem să responsabilizăm în primul rând tinerii, deoarece aceștia sunt mult mai critici și pot sesiza mult mai rapid aberațiile din jurul lor. Tinerii sunt creativi, adoră tehnologia și rețele de socializare. Ei vor să fie remarcați, dar știu că de cele mai multe ori nu pot să se facă auziți, în special în fața autorităților. Credem că acesta este mixul perfect de elemente care îi poate determina să fie responsabili și implicați în comunitatea lor. Trebuie doar să facă o simplă poză cu aberația pe care o văd la colțul școlii, al blocului sau pe strada lor și să o urce pe Instagram însoțită de o descriere amuzantă, locație și hashtag-ul #AntiAberații. Noi îi vom premia cu expunerea pozei lor în cadrul expoziției noastre și cu rezolvarea problemei.”, a declarat Cristina Prună, deputat USR de București.

Consilierii și deputatul USR Cristina Prună vor pune în brațele primarului PSD Daniel Florea imaginile care ilustrează problemele din sector. Aceștia vor cere rezolvarea lor în cel mai scurt timp.

„USR își propune să pună reflectorul pe problemele din Sectorul 5 și, cum mai bine, dacă nu cu ajutorul locuitorilor săi. Consilierii USR doresc să se apropie de comunitățile din cartierele sectorului și să fie vocea lor în Consiliul local. Așteptăm un număr cât mai mare de tineri și oameni de toate vârstele să se implice și să scăpăm odată de aberațiile care sufocă sectorul nostru. Merităm un sector mai curat și o putem face cu ajutorul vostru.”, a declarat Dragoș Geamăna, consilier local la Sectorul 5.

Mai multe detalii pe facebook și pe instagram.